Post Page Advertisement [Top]

Sharepointte Oluştur->izleme->Anket alanından çok kolay bir şekilde anket oluşturabilirz.ve anket sonuçlarını grafiksel olarak görebilirz.
Ekip tarafından tamamlanması gereken bir işi gantt grafiği görünümü ile kolayca tamamlayabiliriz bunun için Site Eylemleri ->Oluştur alanından ->İzleme->Proje görevleri oluşturalım ismini Projeler olarak adlandıralım.Birde Oluştur-> Konu izleme oluşturalım ve bu konu izlemenin adını da Proje problemleri olarak adlandıralım.Amaç proje ve proje sorunlarını ilişkilendirerek projenin yönetimini sağlamaktır.

Proje adı ile ilişkilendirme yapacağımız için Projeler proje görevlerine yeni bir sutun ekleyelim ve ismini Proje adı yapalım. Proje ve Proje sorunlarının olduğu bir sayfa oluşturalım ve ismini projeler sayfası koyalım.Sayfa oluşup düzenleme ekranı geldiğinde web Bölümü Ekle kısmından Projeler ve Proje Problemlerini ekleyelim iki alanı birbirine proje adı ile başalamak için aşagıdaki adımları takip edelim:




Proje Problemleri alanında önce proje adı sutunun çıkaması içinDüzenle->Paylaşılan Web Bölümünü değşitir sağdaki alanda tüm konuları seçelim daha sonra  Düzenleden->Sıralamayı/Flitreyi Al seçeneğinden Projeler ->ve proje adını seçelim,bu alana bir isim vererek devam edeilm.
Benzer şekilde projeler alanında Düzenleden->paylaşılan Web Bölümünü değiştir diyerek Seçili Görünüm->Tüm Görevleri seçip sayfayı yayınlayalım.

Sonuçta sayfa aşagıdaki görünümü alır:


Proje Problemleri alanında ise ilişki kurulan sütunda gözükür burada Projex adlı sutun:
Proje Sorunlarından yeni sorun ekeleyeceğimiz zaman ise hangi projeye ilişkin olduğunu artık dropdownbox ile seçebilir hale geliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]