Post Page Advertisement [Top]

 Merhaba,

    İstanbul Modern'in kuruluş hikayesi 1. Uluslararası Çağdaş Sanat Sergileri bugünkü adıyla Uluslararası İstanbul Bienali ile başladı çağdaş sanat sergilerini İstanbul'a gelmesi ile yer arayışına başlandı. 1991 yılında Haliç'te bulunan Feshane 3 çağdaş sanat sergisine ev sahipliği yapsa da uzun vadede istenilen sonuç elde edilemedi. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Akademisi'nin yanında yer alan T.C. Denizcilik İşletmeleri için kuru yük antreposu olarak inşa edilmiş olan 8000 m2’lik bina müzeye dönüştürüldü. 14 yıl boyunca burada bir çok sergiye ev sahipliği yaptı. 


    Yenilenmesi düşüncesi ile 2008 yılında geçici olarak Meşrutiyet Caddesi'ndeki Union Française binasına taşındı. Union Française binası, 19. yüzyılın sonunda İstanbul'daki Fransızlar için lokal olarak inşa edilmiştir.  İstanbul Modern 2021'de yenilenmiş olarak eski yerinde sanat severlerle buluşması planlanıyor. Yönetim kurulu başkanı Oya Eczacıbaşıdır.

Sanat müzesinin 2. ve 3. katında İstanbul Modern'in kendi sergileri yer alır. 1. ve -1. katlarda ise süreli sergiler vardır. 4. Katta ise fotoğraf galerisi yer almaktadır.






    Pazartesi günleri hariç 11:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edebileceğiniz sanat müzesine giriş ücreti 35 TL fakat Perşembe günleri burayı ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Önemli bir bilgi daha : Müzekart+ ile İstanbul Modern’i yılda bir kez ücretsiz ziyaret edebilirsiniz. Şişhane Metro durağında indiğinizde yürüme mesafesi ile bu güzel sanat müzesine erişebilirsiniz.


Sağlıkla kalın, hoşça kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]