Post Page Advertisement [Top]

SDL(Secure Development Lifecycle) --Yazılımların yaşam döngüsüdür örnegin İşletim sistemi. hiç bir yazılım uzun vadede iş gorecegini kabul ederek yola çıkmaz zamanla insanların ihtiyaçları ve teknolojiler değişir.Linux hariç :D bu amaçla oluşturulmamasına ragmen Linux hala peşinden binlerce kitleyi surukluyor.
PS(PostScript)—PS nin birçok açılımı olduğu gibi PostScript bir sayfa tanımlama dilidir,cihazdan bağımsız grafik çizimi yapılabilir,bunun ne derece onemli olduğunu bir ornek ile açıklayalım,ornegi,n patronunuz size şirket logosunu olçeklenebilir şekilde tasarlamanızı istedi bu olçek hem duvar için hemde küçücük bir kağıt için düşünülecek olursa bozulmaların ortaya çıkabilecegi kolaylıkla anlaşılabilir,ornegin logo yanlış buyultuldüğünde yuvarlak şekiller içinde barındırıyorsa elips şeklini alabilir,yazıların okurlugu azalabilir vb. işte bu tarz problemlerin çözumu için Postscript e ihtiyaç vardır.
 PostScript komutları parametrelerin arkasındadır,yani postfix bir dil yapısına sahiptir ve inç başına 2 pixel düşer.
GS (Ghost Script)—PostScripte sahip yazıcıların oldukça maliyetli olmasından dolayı bu duruma yazılmla sunulan bir çözümdür PS dili yorumlanarak yazıcıya uygun bir şekilde gonderilir.Gunumuzde yazıcıların ucuzlama sebeplerinin en başında print engine’nin her işi yapmasını yazıcıda ise sadece motor ve bufferin olmasından kaynaklanır.
EPS(Encapsulated PostScript)—Gunumuzun en basit en yaygın portatif standartıdır PS den farklı olarak yazdıralacak oge sayfa buyuklugunde olmak zorunda kalmasın yukarıda verilen ornekteki gibi olçeklenebilir olsun diyorsanız bu standartı kullanmalısınız,PS sayfaya bagımlı iken EPS sayfaya bağımlı değildir,yazılacak oğe bir nesnedir.



DSLAM(Digital Subscriber Line Access Multiplexer)-- ADSL abonelerinin bağlı olduğu santralin adıdır.
W3C(World Wide Web Consortium)—dunya çapında ağ standartlarını belirleyeyn bir kurumdur,bunlar HTML,MathML,XHTML,XML,SVG,PNG dir.Örnegin HTML 5 html içerisinde  yeni media turleri için tagları belirleyen standarttır,suan içi IE,Chrome;Firefox,Bold mobile browser bu standartı desteklemektedir.
SIG(Special Interest Group)—Teknolojide yeni gelişen alanlarda oluşturulan gruplardır,örnegin 2D 3D grafik alanlarında birde real 3D(Özel gozluk ile gozlenen) SIG’i oluşturulmuştur.
DRM(Digital Rights Management)—sayısal bir dosyanın sahip olduğu izinlerdir.ornegin bir dosya kopyalama,değiştirme yada satma izni için bitler oluşturulur ve urun içinde saklanır,bu izinlerin dışına kullanıcaılar çıkamazlar,DRM den geçmiş içerigin saklanabilecegi kartlar SD (Secure Digital) olarak adlandırılır.
CERT(Computer Emergency Response Team)—Bilgisayarlara erişip istenmeyen işler yapan yazılımlara malware denir işte bu malware’leri dunyada 7/24 izleyen bir takım var .zararlı yazılımın yerini çok geçmeden tespit edip dunyanın neresinde olursanız olun anında mudahale etmeye çalışsan bir takım.Bu takımın server kapatabilme yetkisi vardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]