Post Page Advertisement [Top]

İki Ayrı Animasyonun Aynı Nesneye Uygulanması


Visual Studio 2010 da Silverlight Application oluşturalım.Solution Explorerden Mainpage.xaml ye sağ tıklayalım ve Open in Expression Blend seçenegine tıklayarak,Blend ortamında Rectangle seçenegi ile bir dikdortgen ekleyelim ve bu dikdortgene iki ayrı storyboard ekleyelim,Birinci stortboardımızın adı animX olsun ve bu efekt dikdörtgeni başlangıç doğrultusundan x yönünde hareket ettirsin ve bu kontrol butonX kontrolünde olsun,benzer şekilde animY de aynı dikdörtgeni başlangıç noktasından Y yönünde hareket ettirsin ve bu kontrol de butonY ile sağlansın.Öyleyse ilk yapacagımız işlem efek eklemek için bir storyboard eklemektir.


1.Saniyede record keyframe ile dikdörtgenin bulunduğu konumu senaryoya kaydederek 2. Saniyede yapacağı harekete geçelim  Direct Selection(A) ya tıklayıp storyboard da 2. Saniyeyi seçelim. Dikdörtgeni klavye sağ tuşu ile + x yönünde hareket ettirerek istedğimiz efekti verdikten sonra yine record keyframe diyerek senaryoyu kaydedelim.



Benzer şekilde animY içinde bir storyboard oluşturarak gerekli efektleri kaydedelim.İki buton ekleyelim.


Bu butonlara gerekli ControlStorBoardActionları ekleyerek projemizi tamamlayalım.ControlStoryBoardAction eklemek için Asets sekmesinden Behaviors-> ControlStoryBoardAction seçenegini  Objects and Timeline alanında istenilen butonun içine surukleyip atabiliriz.Böylece animasyonun butona tıklandığında gerçekleşmesini sağlarız.ControlStoryBoardAction ların Properties kısında ise hangi stroyboardın (animX yada animY nin) hangi ControlStoryBoardAction ‘a atanacağını ayarlayabilirz.



Bu işlmle projemizi bitirmiş oluyoruz F5 ile çalıştırdığımızda ayrı ayrı butonlara tıkladığımızda efektlerin bulunduğu yerden itibaren çalıştığını görürüz bir butonun işlevi bitmeden diğer butona basıldığında ise dikdörtgenin çapraz gittiğini görürüz.Animasyon matığı aşagıdaki resimdeki gibi bir animasyon bitmeden diğeri araya girdiğinde iki ortak efektin nesne üzerinde görülmesi ilk animasyon zamanı bittiğinde ise ikinci animasyonun sadece etkisinin sürmesidir.




Xml tarafı ise:


Uygulama kodu BURADA.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]