Post Page Advertisement [Top]

Merhaba,
       Günümüzde giyilebilir teknolojilerin arttığı bir zamanda sizleri Microsoft'un yeni ürünü Microsoft Band ile tanıştıracağım. Bu giyilebilir teknoloji sayesinde sağlıktan,spora,telefon çağrılarından sosyal medya bildirimlerine kadar bir çok özelliği kolunuzda taşımış oluyorsunuz :) 



         Öncelikle cihazın teknik özelliklerine bakalım ve daha sonra işlevlerini tek tek irdeleyelim.



Ekran: Kapsitif ekran 1.4 TFT full renk
Çözünürlük: 320*106 piksel
Sensörler:
-Optik kalp atış hızı sensörü
-3 Akslı Akselerometre(İvme ölçer)
-Jirometre
-Ambiyant ışık sensörü
-UV sensörü
-Deri sıcaklığı sensörü
-Kapasitif sensör
-Galvanik deri tepkisi

Mikrofon
Titreşim sağlayıcı
Bluetooth 4.0 LE(Düşük enerjili)



         İkili 100mAh şarj edilebilir lityum-iyon batarya 48 saat normal kullanım ömrü
1.5 saatten kısa sürede şarj olabiliyor.
Ürün tamamen su geçirmez değil fakat üzerine su sıçradığında ya da muslukta elinizi yıkadığınızda sorun olmuyor.Havuza ,banyoya ,denize bu cihazla girmeniz mümkün değil.Toza karşı dayanıklı.

Microsoft Band 'ın  üç platformda uygulaması var yani Windows Phone ,iOS ve Android desteği var.

Uyumlu olduğu cihazlar :
Windows Phone 8.1 ve sonrası 
iOS 7.1 ve sonrsı : iPhone 4s,5,5c,5s,6,6Plus
Android 4.3 -5.09 arası bluetooth' lu cihazlar.

          Gelelim özellikleri biraz daha anlaşılır kılmaya temel olan fonksiyonlar aslında şöyle: 24 saat kalp ritmini gösteren monitör,adım ölçer,kalori ölçer,arama,mesajlaşma,Cortana ile sesli komut ile mesaj cevaplama,takvim,e-posta,akıllı bildirimler,dahili GPS,uyku izleme,UV mönitörü,Facebook,Twitte bildirimleri,sanal klavye, hava durumu, kronometre,finans.




Cihaz siz uyurken,dinlenirken, hareket halinde ve spor yaparken etkinliklerinizi kayıt altına alıyor ve saha sonra isterseniz telefonunuzla, bilgisayarnızla Microsoft Health uygulaması ile  çok kolay bir şekilde eşlemenizi sağlıyor.Tüm verilerinize rahatça ulşabilip ,izleyebiliyorsunuz.
 Ayrıca Band MyFitnessPal ,RunKeeper gibi üçüncü parti uygulamalarla sorunsuz çalışabilecek şekilde tasarlanmış.
Örneğin sıkı bir sporcusunuz günlük spor aktivitelerinizi burdan izleyebilir, hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlayabilirsiniz.
Koşarken ,bisiklet sürerken ,tırmanırken cihazda bulunan GPS sayesinde yolları kaydedebilir dilediğiniz gibi yönetebilirsiniz.

Uyku izleyici sayesinde ise kullanıcılar uyku sürelerini, ne kadar iyi uyuduklarını ya da ne sıklıkla uyandıklarını bu Band sayesinde görebiliyorlar.


Telefonunuzla olan etkileşimlere gelirsek, e-posta trafiğinizi kolunuzda görmek güzel olabilir.Takviminizdeki olaylar kolunuzdaki banta hatırlatma olarak gözükebilir.Sabah alarmınızı çalar saatiniz yerine kolunuzdaki titreşimle hissedebilirsiniz J

Sesli asistanımız Cortana yine bize bu Band da da yardımcı olmaya çalışıyor.Boş zamanlarınızda onunla konuşabilirsiniz J



          Ve gelelim biz yazılımcıların bu ürüne nasıl uygulama yazabileceğine Developer Microsoft Band sitesinden istediğiniz platforma uygun SDK ‘i indirerek geliştirmeye başlayabilirsiniz ve tabiiki cihazında olması gerek , yurt dışında fiyatı 199.99$ olan cihazı ülkemizde şaun bulamıyoruz maalesef.Bunun dışında developer sitesinde her zamanki gibi mükemmel dökümantasyonuyla Microsoft karşımızda , uygulama örnek kodları var yani.

Açıkcası cihaz benzerlerine olabildiğince fark atacak durumda zaten satışları da oldukça iyi gidiyormuş ,özellikle spor ve fitness amaçlı bu Banda sahip olmayı gerçekten isterim.


Bir sonraki yazımızda görüşmek dileğiyle ,teşekkürler.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]