Post Page Advertisement [Top]

Geçen hafta 8 Aralık 2011 Perşembe günü Mühendislik Haftası dolayısı ile bölümümüz harika bir etkinliğe daha imza attı.Girişimci Sayın Baybars Altuntaş’ın sunumu ile ilginç ve etkileyici bir girişimcilik serüveni dinledik ,tüyolar ,yapmamız gerekenler,yapmamız gerekenleri öğrendik.Sıfırdan nasıl patron olduğunu anlatan Altuntaş  üniversite ,hatta ilk okul yıllarından Barack Obamaya kadar uzanan yolunu örnekler vererek iş hayatına nasıl atıldığını bizlerle paylaştı.Etkinlik sonunda ilginç sorular geldi ve en güzel soru Baybars Beyin kitabını kazandı.Aklımda kalan sorulardan bazıları:Bir işe koyulurken o işle ilgili her konu hakkında bilgimiz olması gerekir mi? ilginç bir cevabı ile aklımda kalan diğer soru zengin olsanız yine de girişimci olurmuydunuz? Bu sorunun cevabına Baybars Bey kısa bir şekilde hayır dedi J Her konuda bilgimiz olması gerekir mi sorusu ise genel olarak olmalı fakat iş hayatında her şeyden önce işin ,ürünün sunulmasının önemi  anlatıldı.

Benim bu konferanstan çıkardığım fikir ise zamanı doğru şekilde kullanmak ve  fırsatları iyi şekilde değerlendirmek,işlerin üstesinden gelebilecek bir yapıda olmak, pozitif bakmak oldu.Parayı bulmak değil parayı kazanmak gerçekten önemli ve tabiî ki bu yolda çalışma,zorluklar karşısında yılmamak gerek,fakat bunun yanında doğru kararlar vererek kendi  şansımızı oluşturmak da lazım ben bu çıkarımda bulunuyorum çünkü her şeyin planladığımız gibi gitmeyeceğini  bazen önümüze plansız olarak iyi ve kötü şartların oluşabileceğini anladım.Önemli olan oluşan şartları iyi kullanmak sanırım.
Etkinlik sonunda Otobüsten indim BMW’ye bindim adlı kitabın imza günü oldu,bazı arkadaşlarımız kitaplarını imzalatırken iş fikirlerini de sunma veya sorularını sorma imkanı buldu.




Ayrıca biz Baybars Altuntaş'ı KTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri olarak  yılın girişimci yazarı seçtik ve plaketini kendisine öğrenciler adına takdim ettim,gerçekten Otobüsten İndim BMW’ ye Bindim kitabını severek okuduk ve şahsen ben  girişimci ,farklı bir yaşam hikayesi gördüm.




Daha sonra akşam yemeğine geçtik,arkadaşlarım  Baybars Bey'le birebir sohbet etme  imkanı buldu,iş adamı ve girşimci gibi zaman zaman bana  ürkütücü gelen bu ünvanlara sahip biri olarak oldukça samimi ve sıcak kanlı biri Baybars Bey .Bence bir  girişimcide bu özellikler olmazsa olmaz .Ayrıca Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri olarak Baybars Bey’le bol bol fotograf çekildiğimizi söylemeden  geçemeyeceğim.



Ben yaptım siz de yapabilirsiniz! vurgusu oldukça önemli,üniversiteye gittiginde arabası olmayan fakat üniversite 3. Sınıf öğrencisi iken yurduna arabası ve özel şöförü ile giden bir insan karşımızda!Biz de yapabiliriz ister bunun adına girişimcilik diyin ister başka bir tanım bence her şey istemekten ve inanmaktan geçiyor.Sizde BMW’ye binme yolunda olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]