Post Page Advertisement [Top]

Dün katıldığım Nokia Lumia lansmanı gerçekten heyecan vericiydi özellikle developer olarak merak ettiğim noktalara cevap bulmamın yanı sıra gerçek nokia cihazları bizzat test etme,dokunma :) imkanı elde ettim. Bu arada lansman malesef herkese açık değildi.



Sabah 9 'da kahvaltıyla başlayan lansman 10:00 da developer toplantısı ve basın toplantısı olarak iki oturumda devam etti tabiiki basın toplantısında değildim :)Nokia ailesinin yeni iki üyesinin özelliklerinin tanıtılması ile başlayan lansman devamında mini developer demolarıyla  NFC'den map kontrolleri,Nokia Muzik API,Nokia Lens API ve fotograf efetktlerinde yeniliklere kadar değinilien geniş bir yelpazeyle devam etti.Nokia 'dan Salih Özkan'ın sunumuyla başladık ve ardından yine Nokia'dan Görkem Ercan bizlere bir development demo gerçekleştirdi.Nokia cihaz diyince tabiki Windows Phone işletim sisteminden bahsetmeden olmaz bu bağlamda Microsoft'tan Mustafa Kasap bizlere kısa bir NFC demosu gerçekleştridi.Nokia Developer Champion 'lar olarak Daron Yöndem ve Özkan Altuner birer oturumla bizlere yine teknik bilgiler verdiler.




Yeni Windows Phone işletim sistemli Nokia cihazlarda beni en etkileyen şey mükemmel ekran çözünürlüğü genişlik, cihazla beraber gelen fonksiyonel uygulamalar (Nokia Drive ,Nokia Bilen Göz gibi.) ayrıca kamera kalitesi,karanlık ortamlarda bile..



Günün sonunda gerçekleşen lansman yemeğine ve Kenan Doğulu konserine yorgunluğum nedeniyle malesef katılamadım.Bence bu yıl Nokia tarafında farklı etkinlikler yine olacaktır mobil geliştiricilere faydalı daha nice etkinliklere diyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]