Post Page Advertisement [Top]

Son günlerde olukça sık karşılaştığım bir konuya bu yazımda değinmek istedim. Soru su ben uygulamamı yazdım gerçek bir cihaza ya da başka bir cihazda test için uygulamamı nasıl yükleyeceğim ? :)

İşte bu sorunun cevabı adım adım aşağıda yer almakta ..


     1)      Windows Phone uygulamaları test ya da  geliştirme amaçlı yüklemek için (son kullanıcılar marketten yükleyebilirler.) Windows Phone Developer Registration Tool ve  Application Deployment  Tool’a ihtiyaç duyar.Bu tool ‘lar Windows Phone SDK 8 ‘nın içinde mevcuttur.

    2)      Windows Phone her kullanıcıya  direk  telefona uygulama yüklemeye izin vermez  dolayısı ile bu tool’u kullanmadan once Windows Phone Dev Center’de bir hesap açmalı ve cihazı Windows Phone Dev Center’e kayıt etmemiz gerekir.Bu işlem ücretlidir.
Dev Center’de oluşturduğumuz hesaptaki kullanıcı adı ayrıca markete uygulama yüklerken gözükecek kullanıcı adı olacaktır bu nedenle dikkatli oluşturulması gerekir.

    3)      Dev center hesabı oluşturduktan sonra Windows Phone Developer Registration Tool’u kullanarak uygulama yüklediğimiz cihazı artık unlock edebiliriz.



Registration Tool’u kullanmak için Windows Phone SDK 8 yuklemeliyiz SDK ile birikte tüm gerekli tool ‘lar yuklencektir(Application Deployment  Tool ‘da yüklenmiş olacaktır.)

     4)      Registration Tool’a aşağıdaki gibi Windows Phone dev Center’de hesap açarken kullanmış olduğumuz kullanıcı ismi ve parolayı girip unclock device demeliyiz.

5)      Artık cihaz unlock olduğuna göre Application Deployment  Tool ile .xap dosyasını  yani uygulama dosyamızı cihaza yukleyebilirz.


Bunun için yukardaki ekrandan Device seçeneğini seçerek Browse butonundan yukelemek istediğimiz .xap uzantılı dosyayı seçerek deploy dememiz gerekir.

iyi çalışmalar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]