Post Page Advertisement [Top]

Neler Gerekli?
*Autodesk Maya 2011 64 bit yada 32 bit
*Fonksiyonlu Mouse
Öncelikle mayada animation yazan menuyu polygons a ayarlayalım ve Gerekli olan Mesh ve Edit Mesh gibi menuleri elde edelim.Edit mesh menusunden keeps face togethere tik koyalım ve modelimizi oluşturmaya başlayalım.

Poligon cube ile gride bir küp yerleştirdikten sonra extrude aracı ile çeşitli eklemeler yapacagız.
ilk olarak modelin kafasını yapacagız.


Poligon küp: extrude tool ile kırmızılı ok ile gösterilen yondede bir küp ekelemesi yapacagız.Bunun için mousenin sağ tuşuna tıklayarak face modu seçelim. Şekildeki faceyi seçerek extrude yapalım.



Şimdi modelin boynunu oluşturacagız bunun için üst yuzdeki iki faceyi seçip y ekseni yönünde extrude yapalım.iki yuzu aynı anda seçmek için shift tusuna basılı tutuyoruz.şimdi bu yeni olsturdugumuz iki kübü biraz içeri bükelim bunun için r tuşuna basıp  z ve x yonlerinde scale yapıyoruz. Daha sonra yine bu iki yuz seçili iken tekrar extrude ile iki yeni kup daha oluşturuyoruz.

Bu sefer bu iki kübü de dışa doğru genişletecegiz yine r tuşuna basıp x ve z yonlerinde buyultme yapalım.Modelin bu işlemlerden sonraki son hali

Kafayı oluşturmak içinde son iki kübü extrude tool ile oluşturuyoruz.
Kolları yapmak için en başta oluşturduğumuz iki kübün en sağ  ve en soldaki faceleri seçerek uzatalım bu uzuatma işlemini yine extrude tool aracılığı ile yapıyoruz.


Kol olarak oluşturduğumuz ilk kısmı yani omuz diyebileceğimiz kısmı iki yuzde seçili iken r tuşu ile y ve z eksenlerinde küçültüyoruz.Bir extrude ilede kol kısmını yapıyoruz ve yine r tusuna basıp uçlarını küçülterek incelmiş görüntüsü veriyoruz.
Modele govde yaparak devam edelim bunu için Mouse sol tuş ve alt yardımı ile modelin alttan görünümüne ulaşıp en alttaki iki face yi seçip extrude yaparak yeni küpler eklemiş olacagız ve bu da modelin govdesi olacak.
Bacakları oluşturmak için edit mesh menusundeki keep face together kutucuğundaki tiki kaldırdıktan sonra yeni küpler oluşturmalıyız.Bacakların ayrık görünebilmesi için.
Bu işlemi yaptıktan sonra her iki yuzu ayrı ayrı seçerek w tuşuna basıp bacakları öteleyebiliriz,böylece daha ayrık duracaklardır.Ayak yapımı için her iki yuzden ayrı ayrı küçük küpler oluşturduktan sonra one doğru o iki küçük kübü extrude yapacagız.
Modelin genel hatları  bitti şimdi yuzle ilgili detayları irdeliyelim. Öncelikle göz çukurlarını oluşturalım,bunun  için yine keeps face together seçenegini kaldırıp baş için oluşturduğumuz iki küpün ön yuzunu seçelim.r tuşu ile y ekseni ve x ekseni yönünde scale yapalım.Gözleri oluşturmak için polygon menusunden polygon sphere yi seçerek küre oluşturalım.bir küre oluşturulduğunda aynı boyutta olması için ikinci küreyi copy paste ile oluşturabilirz.Sonra bu küreleri w tuşuna basarak baş bolgesine taşıyalım.


Agız oluşturmak için ise benzer şekilde polygon torus kullanılabilir,burnunu oluşturalım.Polygon koni kullanabilirz.

Modelimiz bitti modelin daha iyi bir görünüm kazanması için smooth yapabilirz.



3 tuşuna basarak smooth bir model elde edebilirz.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]